Domein en Hosting

icon web domein hostingZonder domein en hosting geen email, website of webwinkel. Met een domeinnaam creëer je een unieke naam op het internet. Je website of webwinkel wordt hiermee voor iedereen toegankelijk. Providers, pakketten en functionaliteiten verschillen nogal, evenals de prijs. Afhankelijk van de reden kiezen we een domeinnaam, provider of pakket die bij je past. Laat je adviseren bij de keuze voor een nieuwe domeinnaam; seo- technisch is de naam van een domein een grote bepalende factor om hoge score in de resultaten van zoekmachine's te verschijnen.

 

Domeinbeheer en DNS

Aanpassingen in je domein kunnen grote consequentie's hebben. Vaak is dat juist precies de bedoeling, maar ondeskundig gebruik kan in korte tijd onherstelbare schade aanrichten. Met een goed plan en alle gerelateerde systemen in het vizier is elke wijziging zonder risico te nemen.

Als een website bij een externe provider is ondergebracht kan met DNS een doorsturing worden ingesteld. Ook kun je met DNS emailroutering, domeinverificatie en allerlei anti-spam maatregelen (DKIM en SPF) instellen. Met het wijzigen van de Nameservers wordt het gehele beheer van alle records van het domein overgedragen.

Hosting Website en E-mail

Qua hosting is bijna elke provider verschillend. Hulp nodig bij het installeren van een CMS, blog of andere applicatie? Lanfermeijer ICT kan met elk systeem overweg.
Email hosting kan bij de provider. Vaak is zo'n pakket beperkt in de mogelijkheden. Via DNS kan email eenvoudig worden doorgestuurd naar een eigen mailserver, Google Mail of Microsoft Exchange Online.

Verhuizing Domein en Website

Het verhuistraject verschilt per domein, per provider en vaak ook per extensie. Goed voorbereid kan een DNS- migratie probleemloos verlopen. 

 

  Werkzaamheden Domein en Hosting Systemen / Producten 
  • Domeinbeheer en DNS
  • Hosting website en email
  • DNS instellen: NS, MX, SPF, TXT, etc...
  • Domein en website verhuizen
  • FTP
  • SSL Certificaat

cPanel
MYSQL
PHPMYADMIN
WSH
ParraLlax
Odin

icons2016